Bart Kamps volgt Marc van Heijgen op maar wordt raadslid bij GroenLinks

Bart Kamps GroenLinks Foto: Still Gemeente Rheden
Bart Kamps GroenLinks Foto: Still Gemeente Rheden

RHEDEN – Bart Kamps is afgelopen dinsdag officieel beëdigd als nieuw raadslid voor de resterende raadsperiode 2022-2026 voor GroenLinks. Hij heeft de plek van raadslid Marc van Heijgen overgenomen die eerder bij Beter Rheden zat.

Marc van Heijgen, oprichter van de partij Beter Rheden, heeft in maart onverwacht afscheid genomen van de politiek in Rheden. Maar het raadslid stopte eerder ook al bij GroenLinks omdat hij geen vertrouwen meer had in die partij. Daarna startte hij met een eenmansfractie onder de naam ‘BeterRheden’. En nu heeft hij zijn nieuwe partij ook weer verlaten, waarom is niet bekendgemaakt.

GroenLinks

Omdat Marc van Heijgen de gemeenteraad verlaat wordt de opengevallen vacature weer ingevuld door de kandidaat die het hoogst staat op de lijst waarop het vertrekkende lid is verkozen, te weten GroenLinks. En daardoor is de partij weer op volle sterkte.

Daarnaast is Marloes van de Kolk vanaf dinsdag 23 april de nieuwe fractievoorzitter van Groenlinks. Ze heeft de taken overgenomen van de huidige fractievoorzitter Tim Endeveld.

Beter Rheden

De partij Beter Rheden bestaat hierdoor alleen nog uit Rosanna Huertas Mulckhuyse. Die zat tot 2023 in de partij D66. Maar die partij had geen vertrouwen meer in Huertas Mulckhuyse. En daarom vertrok ze na lang wikken en wegen naar Beter Rheden.

Zie ook: Marc van Heijgen stopt als raadslid bij Beter Rheden