Kaartjes voor Openluchtbad in Rheden worden duurder

Zwembad Rheden Foto: Sport in Rheden
Zwembad Rheden Foto: Sport in Rheden

RHEDEN – De losse zwemkaartjes zijn dit jaar iets duurder geworden. De prijs van 5,25 wordt dit jaar verhoogd naar 5,50 euro. Een onbeperkt abonnement is van 92.55 euro verhoogd naar 95,30 euro.

Maar daarmee is het openluchtbad aan de IJsselsingel 7 in Rheden nog steeds goedkoop in de regio. Het openluchtbad in Rheden gaat komende zondag (28 april) weer open. En Ronald ter Hoeven, wethouder sport, zal om 9 uur de officiële opening verrichten.

Deze lage prijzen zijn mogelijk omdat het zwembad van de gemeente onderdeel is van ‘Sport in Rheden’ en dus niet commercieel. Kaarten kopen in de voorverkoop is niet meer mogelijk. Het zwembad is dit jaar geopend van zondag 28 april tot en met 8 september 2024.

Biljoenbad

Naast een openluchtbad heeft de gemeente Rheden ook een binnenbad in Velp. Daar is zwemmen nog goedkoper. Daar betaalt een volwassene 3,65 euro om een baantje te zwemmen, dat is 20 cent meer dan vorig jaar. Dit komt doordat het geheel gasloos is en bijna 270 zonnepanelen op het dak heeft liggen. Het Biljoenbad is dus helemaal energieneutraal.