Bedenker Vitesse-frikandel gaat met pensioen

De bedenker van de Vitesse-frikandel. Foto: RTVConnect
De bedenker van de Vitesse-frikandel. Foto: RTVConnect

ARNHEM – Echtpaar Gerrit-Jan en Henny Beumer, van snackbar ’t Beumertje, gaat met pensioen. Na ruim acht mooie jaren gaan ze genieten van hun kleinkinderen en honden. De snackbar op de Geitenkamp is een bekend begrip in de wijk en veel Geitenkampers vinden het dan ook erg jammer dat het duo stopt. In de wijdere omgeving is de tent vooral bekend van de Vitesse-frikandel.

Op maandag, hun allerlaatste werkdag, liep het af en aan met vaste gasten en buurtbewoners die het duo kwam bedanken met cadeaus. Acht jaar geleden startte Gerrit-Jan de zaak, na een 40-jaar lange carrière bij de ING. De snackbar speelt een belangrijke rol in de buurt. “Het is eigenlijk gewoon een wijkpostje”, vertelt Gerrit-Jan. “Mensen die verdriet hebben komen dat vertellen. Als ze wat mee hebben gemaakt om te lachen, dan komen ze dat brengen.”

Mensen reden wel 70 kilometer om voor de Vitesse-frikandel

Bedenker Gerrit-Jan

Naast de befaamde Vitesse-frikandel en ander bruin fruit worden er ook verse maaltijden voor een zacht prijsje verkocht. Dat werd al gauw een succes. “Alleenstaande mensen en mensen die geen tijd hebben om te koken, of al oud zijn, vinden het geweldig om hier een maaltijdje op te halen of te komen eten”, zegt Gerrit-Jan, die veel vaste gasten verwelkomt.

Zo maak je een Vitesse-frikandel

De snackbar van het stel staat vooral bekend om de Vitesse-frikandel, het paradepaardje van ’t Beumertje. Gerrit-Jan kwam er speciaal ter gelegenheid van de bekerfinale van Vitesse in 2017 mee op de proppen.

Het is een frikandel gehuld in ontbijtspek met kaas en een donkere barbecuesaus. De laatste twee maken de frikandel geel en zwart, de clubkleuren van de Arnhemse voetbalclub. Het werd een grote hit. “Mensen reden er wel 70 kilometer voor om, dat is wel bijzonder” zegt Gerrit-Jan. Hij is zelf groot fan van de club.

Toekomst van frikandel?

Hoewel het echtpaar ermee stopt, blijft de snackbar wel bestaan. Het stel heeft een nieuwe uitbater gevonden. De Vitesse-poster aan de buitenkant van de zaak, waarop Gerrit-Jan zelf in een Vitesse shirt staat, blijft hangen. Maar het is nog niet duidelijk of de Vitesse-frikandel ook blijft bestaan.

De Vitesse-frikandel. – Foto: Omroep Gelderland