‘Vitesse mag niet verdwijnen’, Vitessenaren starten crowdfunding

John van den Brom. Foto: SOPA Images
John van den Brom. Foto: SOPA Images

ARNHEM – John van den Brom is definitief de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. Hij tekent een contract tot 1 juli 2025. Van den Brom deed meteen een oproep aan iedereen die een hart heeft voor de club: “Deze prachtige club mag niet verdwijnen.”

“Ik roep dan ook iedere Vitessenaar op om juist nu achter de club te gaan staan, zoals afgelopen zondag. Laat zien dat Vitesse leeft. Samen met diverse Vitessenaren zal ik daarom morgen het startschot geven voor een crowdfunding. Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig. Voor geel-zwart!”

Proflicentie staat op het spel

Vitesse kreeg dinsdag een nieuwe deadline van de licentiecommissie. Om de proflicentie volgend seizoen te behouden, moeten zij half mei hun zaken op orde hebben. Als dat niet lukt, gaat de commissie over tot het intrekken van de licentie. “Dat is eerder dan door Vitesse gedacht”, zegt de club op hun website. Vitesse ging namelijk uit van de deadline voor het indienen van de begroting voor volgend seizoen. Die datum ligt op 15 juni.

De club moet onder andere nog de overdracht van de aandelen naar een onafhankelijke stichting. Daarnaast wil de licentiecommissie financiële zekerheid hebben bij Vitesse. De Arnhemse club kampt met een schuld van 18,9 miljoen euro, waarvan zo’n 14 miljoen aan de Amerikaan Coley Parry, die tevergeefs probeerde eigenaar van Vitesse te worden.