Deze weg tussen Dieren en Brummen gaat 3 maanden dicht

Deze weg tussen Dieren en Brummen gaat 3 maanden dicht Foto: Studio Rheden
Deze weg tussen Dieren en Brummen gaat 3 maanden dicht Foto: Studio Rheden

DIEREN – Houd 3 maanden lang rekening met een langere reistijd tussen Dieren en Brummen. De werkzaamheden zijn maandagmorgen in Dieren begonnen.

De provincie Gelderland laat onderhoud uitvoeren aan de N348 tussen Dieren en Brummen. Daarnaast krijgt de Zutphensestraatweg een nieuwe inrichting om een bebouwde kom te creëren. Ook de snelheid wordt daarbij verlaagd van 80 km per uur naar 50 km per uur.

Tijdens de werkzaamheden worden ook veel kabels en leidingen verlegd. Nutsbedrijven maken tegelijkertijd hun netwerken aan kabels en leidingen toekomstbestendig. Ook wordt het huidige vuilwaterriool vervangen en wordt er een nieuw hemelwaterriool aangelegd.

Dat houdt in dat van 6 mei tot en met 2 augustus 2024 de N348 in Spankeren is afgesloten vanaf de aansluiting op de N786 (Dierense sluis) in Dieren tot de rotonde met de aansluiting op de N345 (Kwazenboschweg / Wapsumsestraat) in Brummen. Het verkeer wordt omgeleid via de N314, N317 en N786.

Zie ook: Wegwerkzaamheden in Dieren en Spankeren starten 6 mei

Deze weg tussen Dieren en Brummen gaat 3 maanden dicht – Foto: Studio Rheden
Deze weg tussen Dieren en Brummen gaat 3 maanden dicht – Foto: Martin Slijper