Noorderlicht ook in de gemeente Rheden te zien

Noorderlicht ook in de gemeente Rheden te zien. Foto: Studio Rheden
Noorderlicht ook in de gemeente Rheden te zien. Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Het was voor veel mensen even spannend. Maar het noorderlicht was in de nacht van vrijdag op zaterdag goed te zien boven de gemeente Rheden.

Het was al aangekondigd dat we het fenomeen zouden kunnen zien zonder daarvoor naar de Scandinavische landen te moeten reizen. Al moest je daarvoor wel midden in de nacht je bed uit. Voor wie het gemist heeft, de kans is groot dat het de komende nachten nog een keer hier te zien is.

Noorderlicht

Het noorderlicht is een lichtspektakel dat vooral zichtbaar is in noordelijke gelegen landen als Finland en Noorwegen, maar vooral in het noordwesten van Canada omdat daar de magnetische noordpool zit. Het licht ontstaat doordat deeltjes die elektrisch geladen zijn door de zon, de atmosfeer van de aarde raken. Door die botsing ontstaat een lichteffect: het noorderlicht.

Noorderlicht ook in de gemeente Rheden te zien – Foto: Studio Rheden