Doesburger veroordeeld voor mishandeling 6-jarige stiefzoon

Doesburger veroordeeld voor mishandeling 6-jarige stiefzoon Foto: Pixabay
Doesburger veroordeeld voor mishandeling 6-jarige stiefzoon Foto: Pixabay

DOESBURG – De rechtbank heeft een man uit Doesburg veroordeelt voor het mishandelen van zijn 6-jarige stiefzoon. Hij krijgt een taakstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

Volgens de rechtbank sloeg de man op 28 september 2023 zijn stiefzoon in het gezicht en gooide hij hem vervolgens op de trap en daarna op de bovenverdieping. De jongen liep door het gedrag van zijn stiefvader meerdere blauwe plekken op.

De man maakte misbruik van het overwicht dat hij als volwassenen op de jongen had. Bovendien vond de mishandeling plaats in het eigen huis; een plek waar een kind zich met uitstek veilig moet voelen. Het vertrouwen dat de jongen in zijn stiefvader mocht hebben is ernstig geschonden.

Herhaling voorkomen

De rechtbank houdt er in haar straf rekening mee dat het gezin goed meewerkt aan de ingezette hulpverlening en er geen nieuwe signalen van kindermishandeling zijn gezien. Volgens de rechtbank is het belangrijk om een groot deel van de straf voorwaardelijk op te leggen om zo ook in toekomstige situaties te waarborgen dat het welzijn van de jongen voorop wordt gesteld.