‘Groenste NK wielrennen ooit’ in regio Arnhem

Publiek is niet welkom op de Posbank. Foto: Sportfoto
Publiek is niet welkom op de Posbank. Foto: Sportfoto

ARNHEM – Het NK Wielrennen op zondag 23 juni in Arnhem, Rheden en Rozendaal wordt ‘het groenste NK Wielrennen ooit’. Dat stellen de gemeenten en wielerbond KNWU, die samen het NK organiseren met ondersteuning van Natuurmonumenten.

De organisatie is tegemoetgekomen aan enkele eisen van Natuurmonumenten. De route gaat over de natuur van de Posbank. Er is besloten dat de route door Nationaal Park Veluwezoom en de Posbank niet toegankelijk is voor bezoekers. Verder vliegt er geen helikopter over het natuurgebied en rijden er zo veel mogelijk elektrische auto’s over de Posbank.

'Balans buitensporten en natuur niet uit oog verliezen'

“We mogen de balans tussen buitensporten en natuur niet uit het oog verliezen, daarom zijn wij er trots op dat we samen met onze partners en onze gemeenten het groenste NK Wielrennen naar onze regio kunnen brengen”, stelt Bob Roelofs, wethouder Sport van Arnhem. “Sport en welzijn gaan hand in hand, en daarbij kan een gezonde natuur uiteraard niet ontbreken.”

“Dit NK Wielrennen moet de toon zetten voor duurzame wielerevenementen in de toekomst. Het parcours staat garant voor een mooie titelstrijd en stelt ons in de gelegenheid om gezamenlijk aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van de natuur”, vult Maurice Leeser, directeur-bestuurder van de KNWU, aan.

Finish in gemeente Arnhem

Het parcours loopt van de stadskern van Arnhem naar en over de heuvels van de Posbank in Rheden. Het parcours over de Posbank is een omloop van 17 kilometer die gaat door de kern van Velp, over de Arnhemsestraatweg naar Rheden, over de Posbank en door de kern van Rozendaal terug naar Velp. De finish is in de gemeente Arnhem.