Kerken Rheden, Ellecom en De Steeg gaan fuseren

Dorpskerk Rheden Foto: Martin Slijper
Dorpskerk Rheden Foto: Martin Slijper

RHEDEN – De Protestantse Gemeente Rheden en de Protestantse Gemeente Ellecom-De Steeg gaan fuseren tot één kerkgemeenschap. Beide kerken werken al jaren samen op allerlei terreinen. En na anderhalf jaar voorbereiding is het nu bijna zover. Volgens de kerken kan de aanstaande fusie rekenen op een groot draagvlak binnen beide kerken.

De nieuwe Protestantse Gemeente in Rheden-Ellecom-De Steeg “wil vooral een gastvrije kerkgemeenschap zijn die laagdrempelig is en ruimte biedt aan mensen met uiteenlopende manieren van geloofsbeleving. Niet alleen voor de leden, maar ook voor de dorpsgenoten wil zij van waarde zijn. Daarom worden naast de vieringen op zondag allerlei activiteiten georganiseerd die openstaan voor iedereen. Zo wil zij een actief onderdeel zijn van de lokale dorpsgemeenschappen.

De huidige predikanten Gert Janssen en Jan Willem Overvliet zullen ook na de fusie aan de Protestantse Gemeente te Rheden-Ellecom-De Steeg verbonden blijven. Op zondag 19 mei, Eerste Pinksterdag, zal de fusieakte rond 10.00 uur worden getekend in een bijzondere feestelijke viering in de Dorpskerk in Rheden.