Hulpdiensten organiseren veiligheidsdag in Velp

Brandweer Foto: Martin Slijper
Brandweer Foto: Martin Slijper

VELP – Hulpdiensten organiseren op zaterdag 1 juni een veiligheidsdag in Velp. Ze laten tussen 11.00 en 16.00 uur zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van veiligheid.

De veiligheidsdag wordt georganiseerd door de gemeenten Rheden, Rozendaal, brandweer Gelderland-Midden en politie IJsselwaarden. Diverse veiligheidsorganisaties laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van veiligheid en waarvoor je bij hen terecht kan. Dit vindt plaats op het parkeerterrein van sporthal de Dumpel en het Astrum College in Velp.

Wie werken er allemaal aan onze veiligheid, hoe doen ze dat en hoe werken ze samen? Er zijn interactieve demonstraties door o.a. brandweer en politie en voorlichting over brandveiligheid, criminaliteitspreventie en noodhulp.

De hele dag door zijn er interactieve demonstraties; jeugdbrandweer, reanimatie, reddingshonden en vlam in de pan. Verder is er voorlichting over brandveiligheid, criminaliteitspreventie en noodhulp..