Ordinaire ruzie in Dieren wordt op tv uitgevochten

Ordinaire ruzie in Dieren wordt op tv uitgevochten Foto: Still YouTube
Ordinaire ruzie in Dieren wordt op tv uitgevochten Foto: Still YouTube

DIEREN – Het dorp Dieren stond maandagavond in de schijnwerpers door een burenruzie die werd uitgevochten in het tv-programma ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ op SBS6. De aanleiding was een oude schutting die door een storm was omgewaaid. Sindsdien is de relatie tussen Maike en haar buren flink bekoeld geraakt.

De buren Maike en het echtpaar Margriet en Albert konden het niet eens worden over de vervanging van de gezamenlijke schutting. Maike wilde een nieuwe schutting plaatsen, maar Margriet en Albert weigerden daaraan mee te werken, wat leidde tot een gespannen situatie.

In het programma probeerde mr. Bart Beuving samen met tv-presentator Viktor Brand de ruzie op de Tellegenlaan op te lossen. De felle discussie en de onderliggende spanningen kwamen duidelijk naar voren.

Reacties

Het echtpaar Margriet en Albert en dochter Mariska en broer Kees kregen veel steun van de inwoners uit Dieren, ook op sociaal media.

De 75-jarige buurvrouw Maike daarentegen kreeg weinig sympathie. Ze ontving veel negatieve opmerkingen, variërend van suggesties om haar op te nemen in een psychiatrische inrichting tot persoonlijke beledigingen zoals: wat een gruwel, gestoord mens, Maike spoort duidelijk niet, een gevaar voor de maatschappij, geestelijk gestoord, zo gek als een deur, bloedzuiger, rijp voor het Pieter baan centrum en takkewijf.

Het incident heeft veel losgemaakt in de gemeenschap en onderstreept hoe een ogenschijnlijk klein conflict kan escaleren tot een openbare twist met grote persoonlijke gevolgen..

Zie ook: Rijdende rechter doet uitspraak in Dieren
Zie ook: Bekijk hier de complete aflevering terug

Bekijk hieronder de korte versie van de burenruzie terug