Duitse feestdag leidt tot flinke files op Gelderse wegen

Op meerdere trajecten is donderdagochtend sprake van langzaam rijdend of stilstaand verkeer. Foto: ANP
Op meerdere trajecten is donderdagochtend sprake van langzaam rijdend of stilstaand verkeer. Foto: ANP

– De viering van de Duitse feestdag Sacramentsdag leidt donderdagochtend tot files op de Gelderse wegen. Vanuit enkele Duitse deelstaten stroomt het verkeer richting Nederland en dat is te merken aan het einde van de ‘gewone’ ochtendspits.

Op de A12 van de Duitse grens richting Arnhem staat donderdagochtend een stukken langere file dan gewoonlijk. Tussen de Duitse grens en het knooppunt Velperbroek is rond 9.00 uur sprake van 15 kilometer stilstaand verkeer, die leidt tot een vertraging van zo’n drie kwartier.

Ook van de Duitse grens naar Utrecht staat file, tussen de knooppunten Velperbroek en Waterberg. Daar gaat om circa 4 kilometer langzaam rijdend tot stilstaand verkeer, geeft de ANWB aan.

Verder is er verkeershinder op de A73 richting Nijmegen en de A1 van Hengelo naar Apeldoorn, tussen Lochem en Bathmen. De ANWB had de genoemde files woensdag reeds voorspeld. Voor komend weekend verwacht de ANWB ook files, maar dan vooral op de wegen richting Duitsland.