Thomas Berge en Steven Kazàn bij De Pinkenberg

Openluchttheater De Pinkenberg Foto: Martin Slijper
Openluchttheater De Pinkenberg Foto: Martin Slijper

ROZENDAAL – Openluchttheater De Pinkenberg bestaat deze zomer 90 jaar. In het weekend van 14 en 15 juni viert de Zoomerij, de organisatie die de programmering van het theater verzorgt, dit met een jubileumprogramma.

Het programma bestaat uit een Nederlandstalig kampvuurcafé met een gastoptreden van Thomas Berge maar ook goochelaar Steven Kazàn en rapper Sticks komen langs.

Het ontstaan van De Pinkenberg

In de jaren ‘30 van de vorige eeuw, vaak aangeduid als ‘de crisisjaren’ kromp de economie in Nederland en was er grote werkloosheid. De regering besloot veel werklozen financiële steun te geven. Om te voorkomen dat deze werklozen ‘lui’ zouden worden of een zwart baantje erbij zouden gaan doen, moesten ze zich eens per dag melden en konden ze gedwongen worden om in de werkverschaffing te werken.

Een van die werkverschaffingsprojecten was openluchttheater De Pinkenberg, dat in 1934 ten oosten van Rozendaal werd gerealiseerd. Het openluchttheater De Pinkenberg is te vinden aan de Kluizenaarsweg 4 in Rozendaal.

Zie ook: Openluchttheater De Pinkenberg krijgt weer 150.000 euro extra