Fiets kwijt, eerst 25 euro betalen, dan ophalen

Fiets kwijt
Fiets kwijt

DIEREN – De gemeente Rheden heeft donderdagmorgen een grote opruiming gehouden bij het treinstation in Dieren. Wie zijn fiets nu kwijt is mag hem voor 25 euro ophalen in Velp.

Volgens de gemeente Rheden stonden daar veel fietsen lange tijd op dezelfde plek of verkeerd of gevaarlijk gestald. Door de opruiming komt er veel stallingsruimte vrij en worden gevaarlijke situaties en overlast voorkomen. Fietsen mogen van de gemeente Rheden alleen in de bestemde ruimten en plaatsen wordt geparkeerd.

25 euro

Een fiets kan alleen op afspraak worden opgehaald bij het fietsendepot. Daarvoor moet je wel kunnen aantonen dat je de eigenaar bent. De fiets wordt pas na betaling van 25 euro teruggegeven. Doorgeknipte sloten worden overigens niet vergoed.

Verwijderde fietsen worden maximaal 13 weken opgeslagen in het gemeentelijke fietsendepot aan de Biljoen 8 in Velp. Wat er daarna mee gebeurt, is niet bekend.

Fiets kwijt, eerst 25 euro betalen, dan ophalen – Foto: Robert Goeli