Kidsrun Rozendaalse Bedriegertjesloop weer een groot succes

Kidsrun Rozendaalse Bedriegertjesloop weer een groot succes Foto: Martin Slijper
Kidsrun Rozendaalse Bedriegertjesloop weer een groot succes Foto: Martin Slijper

ROZENDAAL – Tijdens de 37e editie van de Bedriegertjesloop in Rozendaal werd woensdagavond 5 juni ook een kidsrun gehouden van 1 en 2 kilometer. Het parcours startte in de kasteeltuin van kasteel Rosendael en liep langs de schelpengalerij, beter bekend als de Bedriegertjes.

Kinderen van 4 tot 8 jaar konden meelopen op een parcours van 1 kilometer om het kasteel en door het park. De kinderen van 9 tot en met 12 jaar liepen nadat het startschot werd gegeven door een enorme bel een route van 2 kilometer.

Naast de kidsrun werd ook voor de 37e keer de ‘Bedriegertjestrail’ gehouden van 6 en 11 kilometer door het park en het achterliggende bos. Dat is normaal gesproken niet vrij toegankelijk voor publiek. De start en finish waren ook in het park van kasteel Rosendael, langs de vijvers en de schelpengalerij.

De Bedriegertjestrail is een van de oudste recreatieve lopen in de regio. Het trailparcours liep onder andere door het Rozendaalse Veld, de Plaggendel en de Posbank.

Rozendaalse Veldtrail in augustus

Op 28 augustus wordt in Rozendaal voor de 37e keer ook de “Rozendaalse Veldtrail” gehouden. Dit is in de omgeving van het Rozendaalse Veld en de Posbank, met afstanden van 12,3 en 5,7 kilometer. De start en finish vinden plaats in park Rosendael, tegenover de Boerderij.

Kidsrun Rozendaalse Bedriegertjesloop weer een groot succes – Foto: Martin Slijper
Kidsrun Rozendaalse Bedriegertjesloop weer een groot succes – Foto: Martin Slijper
Kidsrun Rozendaalse Bedriegertjesloop weer een groot succes – Foto: Martin Slijper