Politiebureau Velp 24 uur op slot

Politiebureau Velp Foto: Martin Slijper
Politiebureau Velp Foto: Martin Slijper

VELP – Het politiebureau aan de Stationsstraat 40 in Velp gaat dinsdag 11 juni voor 24 uur dicht. De politie gaat namelijk actie voeren voor een ‘fatsoenlijk vroegpensioen’. Hierdoor kunnen de burgers dinsdag onder meer geen aangifte doen op het politiebureau, wel online.

Volgens het Landelijk Actiecentrum Politieacties hadden eerdere acties van de bonden, om geen boetes uit te schrijven voor minder ernstige overtredingen, te weinig resultaat.

Daarom vragen de bonden nu aan de leden om de politiebureaus met een publieksfunctie te sluiten, dus ook Velp. Als deze actie geen goed resultaat heeft wordt de sluiting een week erna voor een etmaal herhaald. Natuurlijk blijft de politie en de telefoonnummers 112 en 0900-8844 wel bereikbaar..

Politiebureau Velp – Foto: Martin Slijper