Politie pakt nepagent op in De Steeg na achtervolging

Politiemotor Foto: Martin Slijper
Politiemotor Foto: Martin Slijper

DE STEEG – De politie heeft woensdagmiddag rond drie uur na een heftige achtervolging in De Steeg een nepagent opgepakt. Hierbij waren minstens tien politieauto’s betrokken.

Het begon woensdagmiddag. Rond 13:40 uur kwam er een melding bij de politie binnen van een vrouw die vermoedelijk was gebeld door een nepagent. Deze nepagent wilde de sieraden van de vrouw in bewaring nemen voor de verzekering in verband met de vele inbraken in de wijk.

De nepagent zou binnen 30 minuten aan de deur komen bij de woning aan de Wildenborch in Doetinchem. In de tussentijd zijn echte agenten ter plaatse gegaan en hebben de 24-jarige nepagent uit Breda op heterdaad aangehouden. De bestuurder van het voertuig waar de oplichter uitstapte, reed vervolgens weg, waarna de politie een achtervolging inzette. Na een rit door diverse wijken verloor de politie het zicht op het voertuig.

Niet veel later werd het voertuig op de A18 gesignaleerd en hebben agenten het voertuig na een flinke achtervolging op de A348 bij een parkeerplaats bij de Havikerwaard in De Steeg tot stilstand gebracht. De bestuurder, een man van 30 jaar uit Amsterdam, is daarna ook aangehouden.

Daarbij zijn ook speurhonden ingezet. De hondengeleider moest op zoek naar verdachte zaken. Daarom heeft de politie de afslag in De Steeg enige tijd afgesloten voor verkeer…

Politieagent – Foto: Martin Slijper