Kinderen in Velp verzamelen geld voor kunstwerk in boom

Kinderen in Velp verzamelen geld voor kunstwerk in boom Foto: Martin Slijper
Kinderen in Velp verzamelen geld voor kunstwerk in boom Foto: Martin Slijper

VELP – De kinderen van de Daalhuizenschool in Velp hebben samen 3270 euro opgehaald voor een bijzonder kunstwerk aan de Rozendaalselaan in Velp. Daar heeft een boomzaagkunstenaar een beeld van twee kinderen gemaakt in een dode boom.

Van een dode boom kun je houtblokken zagen en die opstoken en weg is het hout. Maar de kinderen van de basisschool bedachten iets anders. De kinderen wilden de boom in de buurt laten voortleven als Kunstwerk.

Het kunstwerk staat tegenover de Jan Luykenlaan voor het gezondheidscentrum aan de Rozendaalselaan. Het is een initiatief van Dora de Vries en de kinderen van de Daalhuizenschool in Velp.

Het initiatief ‘Ik Buurt Mee’ moest eigenlijk 4000 euro ophalen voor het bijzondere kunstwerk. Dat bedrag niet gehaald. Maar boomzaagkunstenaar Rik Boom was ook tevreden met 3270 euro, het bedrag wat was opgehaald.

De kinderen miste na een jaar nog steeds 100 ’Ik Buurt Mee’ cheques. De gemeente Rheden heeft daarom het initiatief aangepast en goedgekeurd zonder de ruim 400 doneerders te informeren.

De kunstenaar verwacht dat het beeld donderdag of vrijdag helemaal af is. Wie Rik Boom nog live aan het werk wil zien kan nog even langskomen om te kijken.