Provincie verwijdert klein speeltuintje in De Steeg

Provincie verwijdert klein speeltuintje in De Steeg Foto: Martin Slijper
Provincie verwijdert klein speeltuintje in De Steeg Foto: Martin Slijper

DE STEEG – De provincie Gelderland heeft in 2023 een klein speeltuintje met een bankje laten aanleggen naast de parkeerplaats bij de afrit van de A348 bij De Steeg. De provincie wil dat de gemeente Rheden dat gaat onderhouden. Maar daar is bij de gemeente Rheden geen geld voor, dus moet het kleine speeltuintje verdwijnen.

Omdat er al een tijdje grote hekken rond de recreatieve voorziening staat in De Steeg werden er al vragen gesteld.

Geen budget

Rheden: ”Gelet op de staat (niet veilig) van het speeltoestel, het bankje en de ondergrond op het pleintje, zijn wij als gemeente genoodzaakt geweest om deze af te sluiten. Vanuit gemeentelijk beheer is aangegeven de huidige inrichting / staat van het pleintje niet te kunnen onderhouden en er geen budget is voor vervanging.

Dat betekent dat alles grotendeels weer in de oorspronkelijke wordt hersteld. Alleen het bankje blijft staan. De gemeente Rheden gaat de inwoners van De Steeg nog per brief op de hoogte stellen van het situatie rondom het kleine speeltuintje, ook bekend onder de naam: het ‘Pleintje van Morgen’.