Reclamebelasting leidt tot onrust onder bedrijven in gemeente Rheden

Winkelstraat Rheden (Groenestraat) Foto: Martin Slijper
Winkelstraat Rheden (Groenestraat) Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Veel ondernemers uit de gemeente Rheden maken zich zorgen over een mogelijke verhoging van de reclamebelasting voor de komende vier jaar. De ondernemingsverenigingen ORDS, OCR en DELS vrezen dat de gemeente jaarlijks 100.000 euro wil ophalen bij de lokale bedrijven.

Met ongeveer 400 ondernemingen in de gemeente zou dit kunnen neerkomen op een jaarlijkse bijdrage van 250 euro per ondernemer. Een woordvoerder van de ondernemingsverenigingen heeft aangegeven dat deze verhoging een flinke last zou zijn voor de bedrijven.

Voorzitter Erwin Coolen van DELS kreeg twee weken geleden pas te horen dat de gemeente reclamebelasting wil gaan heffen: “Ik vindt het raar dat er niet met de ondernemers over gesproken is.” De ondernemers hopen nog steeds op een constructieve dialoog met de gemeente Rheden om tot een oplossing te komen die voor beide partijen acceptabel is.

Naast ORDS, DELS en OCR heeft BIZ Centrum Velp, ook bekend als Veelzijdig Velp, zich niet aangesloten bij het protest. De toekomst van deze vereniging is zeer onzeker, aangezien alle bestuursleden recentelijk hun functie hebben neergelegd. Hierdoor is het nog steeds onduidelijk of Veelzijdig Velp nog in de oude vorm terug komt of wordt opgeheven.