Dieren krijgt toch een democratische gekozen dorpsvlag

Nederlandse Vlag Foto: Pixabay
Nederlandse Vlag Foto: Pixabay

DIEREN – In Dieren zijn enkele inwoners opgestaan met de wens om een eigen dorpsvlag te hebben. Maar deze vlag moet wel democratisch gekozen worden. En de geërfden van de vereniging ‘Buurtschap van Dieren’ steunen het initiatief van deze inwoners want ze zijn het eens met de democratische aanpak.

Daarom hebben de initiatiefnemers een financiële bijdrage ontvangen van de Buurtschap van Dieren om de organisatie en uitvoering van de verkiezing mogelijk te maken. Hoe deze democratische dorpsvlagverkiezing precies vorm krijgt, is op dit moment nog niet bekend. De initiatiefnemers willen wel dat het proces, zoals dat in Laag Soeren is verlopen, ook in Dieren wordt gevolgd.

Dorpsvlagverkiezing

Met de steun van de Buurtschap van Dieren en de inzet van betrokken inwoners komt de dorpsvlagverkiezing een stap dichterbij. De verwachting is dat alle inwoners van Dieren binnenkort hun stem kunnen uitbrengen en zo de identiteit van hun dorp een visueel symbool kunnen geven.

In het verleden heeft Carlo Polman van reclamebureau OudZuidOntwerp uit Dieren op eigen initiatief een dorpsvlag bedacht. Om deze vlag te verkopen werd veel reclame gemaakt door het bedrijf. Niet iedereen was daar blij mee, want een dorpsvlag kies je met iedereen, zo vertelde Dierenaren eerder aan Studio Rheden.

Of Polman zich wil aansluiten bij de groep initiatiefnemers die een democratisch gekozen vlag willen of dat hij doorgaat met het verkopen van zijn eigen ‘Dierense vlag’ is niet bekend. Polman heeft niet gereageerd op vragen van Studio Rheden.

Meer weten, zie ook:

– Zie ook: Laag-Soeren kiest nieuwe dorpsvlag
– Zie ook: Gemeente keurt nieuwe dorpsvlag Laag-Soeren goed
– Zie ook: Krijgt Dieren binnenkort ook een eigen dorpsvlag?
– Zie ook: Onenigheid in Dieren: Wie bepaalt de vlag van het dorp
– Zie ook: Dieren denkt na over eigen democratische gekozen dorpsvlag