Callunaplein in het teken van de Dierense Dwaze Dag

Dierense Dwaze Dag Foto: Studio Rheden
Dierense Dwaze Dag Foto: Studio Rheden

DIEREN – Het Callunaplein in Dieren was afgelopen zaterdag omgetoverd tot een levendige markt met kraampjes van lokale ondernemers, verenigingen en particulieren. Winkelcentrum Dieren stond geheel in het teken van de ‘Dierense Dwaze Dag’.

Voorheen bekend als de “Erica Jaarmarkt” en later als de “Gelderse Jaarmarkt”, werd het evenement sinds 2023 omgedoopt tot de “Dierense Dol Dwaze Dag”. Dit jaar vond het festijn plaats onder de naam “Dierense Dwaze Dag” (zonder dol), wat winkelend publiek ook naar het winkelcentrum trok.

Op het Callunaplein waren diverse kraampjes te vinden, met een breed aanbod van producten en informatie. Er waren diverse live optredens en een levensgroot schaakbord trok eveneens de aandacht. Een bijkomend voordeel voor de bezoekers was dat de winkels aan de Wilhelminaweg, na voltooiing van de werkzaamheden, weer goed bereikbaar waren.

Ondanks het mooie weer werd de Dierense Dwaze Dag slecht bezocht. Ook zou er een kleedjesmarkt zijn volgens centrummanager Ben Denekamp van Winkelcentrum Dieren maar dat ging niet door. Op sociaal media klaagden veel mensen over de dag. Veel mensen verlangen weer terug naar de ouderwetse Erica Jaarmarkt.

Dierense Dwaze Dag – Foto: Studio Rheden
Dierense Dwaze Dag – Foto: Studio Rheden
Dierense Dwaze Dag – Foto: Studio Rheden
Dierense Dwaze Dag – Foto: Studio Rheden
Dierense Dwaze Dag – Foto: Studio Rheden
Dierense Dwaze Dag – Foto: Studio Rheden
Dierense Dwaze Dag – Foto: Studio Rheden
Dierense Dwaze Dag – Foto: Studio Rheden
Dierense Dwaze Dag – Foto: Studio Rheden