Help de politie: meld uw beveiligingscamera’s aan

Beveiligingscamera Foto: Pixabay
Beveiligingscamera Foto: Pixabay

RHEDEN – Vaak helpen camerabeelden de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het dan weten en meld uw camera aan bij het politiesysteem “Camera in Beeld”.

Hoe beter de politie in kaart heeft waar camera’s hangen, hoe sneller ze kunnen werken aan het oplossen van misdrijven. Aanmelden kan hier.

Voorbeeld

Stel er wordt bij u ingebroken, de politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien op staat.

De politie kijkt dus niet live mee met uw camera’s, maar inventariseert alleen waar deze hangen. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd uw buurt veiliger te maken.