Stichting Deel en Geef Door doneert nieuwe fietsen in Rheden

Kinderfiets Foto: Pixabay
Kinderfiets Foto: Pixabay

RHEDEN – ’Stichting Deel en Geef Door’ uit Spankeren heeft een groot aantal fietsen aangeschaft voor veel kinderen in de gemeente Rheden.

Dankzij een donatie van 10.000 euro van ’Stichting Deel en Geef Door’ zijn hierdoor ruim 60 kinderen, waarvan ouders en verzorgers onvoldoende financiële mogelijkheden hebben, blij gemaakt met een fiets.

Nieuwe fietsen

De nieuwe fietsen zijn tijdens de actie ‘Voor iedereen een fiets’ op verschillende basisscholen, met hulp van ‘Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland’ en gemeente Rheden, in juni uitgereikt aan kinderen in de dorpen Velp, Dieren en Spankeren.

Wethouder Gea Hofstede is blij met de actie van ’Stichting Deel en Geef Door’ uit Spankeren: “Een fiets hebben, het lijkt zo gewoon, maar het is noodzakelijk om mee te kunnen doen, om naar je vriendjes of vriendinnetjes te kunnen fietsen of naar je sportclub. Het is supermooi dat we met elkaar veel kinderen uit onze gemeente blij hebben kunnen maken en dat zij deze zomer volop kunnen genieten van hun nieuwe fiets.