Zutphense Boekenmarkt keert terug ter ere van Dierenaar Henk Steinvoort

Henk Steinvoort Foto: Henk Steinvoort
Henk Steinvoort Foto: Henk Steinvoort

DIEREN – Na een onderbreking van twee jaar maakt de Zutphense Boekenmarkt een bijzondere comeback, met een speciaal eerbetoon aan Dierenaar Henk Steinvoort, de drijvende kracht achter het evenement die in 2022 plotseling overleed.

Dit jaar vindt de markt plaats op zondag 28 juli van 10.00 tot 17.00 uur in het historische centrum van Zutphen. De Groenmarkt en Marspoortstraat worden omgetoverd tot een paradijs voor boekenliefhebbers, met talloze kramen vol tweedehands en antiquarische boeken. De boekenmarkt is gratis toegankelijk.

Eerbetoon aan Henk Steinvoort

De heropleving van de boekenmarkt draagt een diepere betekenis. Henk Steinvoort, een fervent boekenliefhebber en de organisator van de markt, overleed onverwachts in 2022. Zijn toewijding en passie voor boeken en de stad Zutphen maakten de markt tot wat het was.

De afgelopen jaren kregen we veel vragen van bezoekers of de boekenmarkt nog terugkwam. Samen met Ruud Postma van Antiquariaat Mooi Exemplaar hebben we vanuit Stichting Zutphen Promotie de schouders eronder gezet om ervoor te zorgen dat dit prachtige evenement behouden zou blijven voor de stad.” zegt Anna Brand van Stichting Zutphen Promotie. “Dit jaar eren we het nalatenschap van Henk Steinvoort met een boekenmarkt die zijn liefde voor boeken en Zutphen weerspiegelt.

Ruim 50 kramen met gevarieerd aanbod

De boekenmarkt in de stad van Zutphen biedt een gevarieerd aanbod aan tweedehands en antiquarische boeken, evenals ander drukwerk zoals prenten, kaarten en reisgidsen. Bezoekers kunnen genieten van meer dan 50 kramen met bekende boekhandelaren. Er is een breed scala aan genres beschikbaar, waaronder literatuur, poëzie, topografie, kunst, kinderboeken, strips en sport.

Zie ook: Henk Steinvoort plotseling overleden op 66-jarige leeftijd

Boekenmarkt Zutphen – Foto: Zutphense Boekenmarkt – Stichting Zutphen Promotie