Laatste drie levensloopbestendige woningen bijna klaar

Laatste drie levensloopbestendige woningen bijna klaar Foto: Martin Slijper
Laatste drie levensloopbestendige woningen bijna klaar Foto: Martin Slijper

VELP – Op het voormalig Record-terrein worden binnenkort de laatste drie van in totaal 29 nieuwe woningen opgeleverd. Drie jaar geleden werd het merendeel van de woningen voltooid en een jaar later vond de verkoop van de enorme hal aan een advocatenkantoor plaats. Nu zijn de laatste drie levensloopbestendige woningen bijna gereed.

Deze woningen, ontwikkeld door eigenaar De Bunt, zijn speciaal ontworpen voor ouderen en geheel gelijkvloers. Maar met een prijskaartje van circa 450.000 euro zijn deze woningen niet goedkoop.

De nieuwe wijk is gelegen op het terrein van de voormalige metaalfabriek Record. Eerder mocht wethouder Gea Hofstede de ‘Dr. W. Portheinestraat’ in de Recordwijk openen door het straatnaambordje aan de Kerkallee te onthullen.

Laatste drie levensloopbestendige woningen bijna klaar – Foto: Martin Slijper

Opvallend in de wijk zijn de oude monumentale schaaldaken van de voormalige fabriek, die behouden zijn gebleven en een blijvende herinnering vormen aan de geschiedenis van deze plek. Het woningbouwproject op het Recordterrein was in 2022 zelfs genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.

Kijk hoe de wijk tot stand kwam

Zie ook: Laatste woningen in de Recordwijk in Velp bijna verkocht
Zie ook: Wethouder onthuld straatnaambordje Dr. W. Portheinestraat
Zie ook: Recordterrein in Velp genomineerd voor Gelderse Prijs