Recordterrein in Velp genomineerd voor Gelderse Prijs

Recordterrein in Velp genomineerd voor Gelderse Prijs. Foto: Rheden

– Het in 2021 gerealiseerde woningbouwproject Recordterrein in Velp is genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2022. Er zijn twee prijzen te winnen: een juryprijs en een publieksprijs. Voor de publieksprijs kan iedereen stemmen vanaf nu tot en met 15 december

Het verbeteren van de kwaliteit van de Gelderse leefomgeving vraagt om goede voorbeelden. Met de tweejaarlijkse Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteiten worden voorbeelden verzameld van geslaagde en inspirerende projecten in Gelderland.

Het Recordterrein in Velp met 29 woningen staat op de lijst met 15 meest aansprekende projecten die in het bijzonder opvielen bij het adviespanel voor deze prijs. Het zijn allemaal projecten die op een verrassende wijze de ruimtelijke uitdagingen zijn aangegaan.

Stemmen kost vijf seconden op de stempagina

Het publiek kan nu stemmen op één van de genomineerde projecten, dit kan tot en met 15 december via www.gelderland.nl/gprk2022. De winnaar ontvangt € 10.000,-. Stemmen kost vijf seconden op de stempagina.

Gebiedenparade

Op vrijdag 25 november vindt de gebiedenparade plaats in Arnhem waarbij alle 15 genomineerde projecten een korte presentatie geven aan een jury. De uiteindelijke prijsuitreiking is tijdens de manifestatie op 19 december. De winnaar hiervan wint ook een bedrag van € 10.000,- om te besteden aan het project.

Wethouder Paul Hofman: “Ik ben ontzettend trots dat wij met ons project genomineerd zijn voor deze mooie prijs. Er is midden in Velp een prachtige wijk ontstaan op een plek waar vroeger de metaalfabriek Record stond. Het is een nieuwe wijk maar met behoud van monumentale elementen. Zo zijn bijvoorbeeld delen van de monumentale schaaldaken van de fabriek bewaard gebleven. Hierdoor is de geschiedenis van de plek waar metaalwarenfabriek Record stond, ook voor de volgende generaties nog zichtbaar. Graag wil ik hierbij iedereen oproepen om te stemmen op dit project. Naast de eeuwige roem kunnen we ook nog 10.000 euro winnen om te besteden aan deze wijk”.

Stemmen kan hier: www.gelderland.nl/gprk2022