Moeder van 16-jarig meisje veroordeeld voor mensenhandel

Foto ter illustratie Foto: Pixabay
Foto ter illustratie Foto: Pixabay

DIEREN – De rechtbank heeft een 47-jarige vrouw uit Dieren veroordeeld voor medeplichtigheid aan mensenhandel en het medeplegen van het profiteren van de verdiensten daarvan. Zij krijgt een gevangenisstraf van 2 jaar. Ook moet ze bijna 11000 euro schadevergoeding betalen aan haar dochter.

Eerder werd haar medeverdachte, een 53-jarige man, op 17 mei 2024 door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 48 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Zij moeten beiden schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

De zaak kwam aan het licht toen de vrouw een melding deed bij de politie, waarbij zij vertelde dat de 53-jarige man haar dochter, destijds 16 jaar, verkocht. Het slachtoffer deed vervolgens aangifte van mensenhandel en verkrachting.

Het slachtoffer was weggelopen uit een instelling en verbleef bij haar moeder. De 53-jarige man woonde daar ook, als huisvriend. Tussen september 2022 en december 2022 werd het minderjarige meisje gedwongen seksuele handelingen met klanten te verrichten. Van de betalingen daarvoor kreeg zij slechts een klein deel.

Zij werd afhankelijk gehouden van harddrugs door zowel de man als haar moeder. De vrouw ontving betalingen, drugs en middelen tot levensonderhoud vanuit de prostitutiewerkzaamheden van haar dochter. De man en de vrouw maakten er misbruik van dat het slachtoffer minderjarig was, over beperkte geestesvermogens beschikte, onder toezicht was gesteld en uit huis was geplaatst, niet naar school ging en niet in haar eigen levensonderhoud kon voorzien, waardoor zij zich niet aan de situatie kon onttrekken.

Meer weten, kijk hier:

Zie ook: Gedwongen prostitutie in Dieren, huisvriend krijgt mogelijk 6 jaar cel
Zie ook: Moeder van 16-jarig meisje veroordeeld voor mensenhandel