Gedwongen prostitutie in Dieren, huisvriend krijgt mogelijk 6 jaar cel

Foto ter illustratie Foto: Pixabay
Foto ter illustratie Foto: Pixabay

DIEREN – De 52-jarige Arnhemmer die een 16-jarig meisje maandenlang in Dieren en Spankeren dwong tot prostitutie stond deze week voor de rechter. Het Openbaar Ministerie eist nu 6 jaar cel.

Volgens het OM moest het tienermeisje gedwongen in de prostitutie werken om de drugsverslaving van haar moeder te kunnen betalen.

Voor het helemaal mis ging woonde het meisje in een jeugdinstelling maar daar liep ze weg. Ze verhuisde naar haar drugsverslaafde moeder in Dieren. Toen ze daar woonde moest ze in de periode van september tot en met december 2022 geld verdienen voor een 52-jarige Arnhemmer. Hij zou, als huisvriend, de drugsverslaafde moeder (47) van het meisje hebben geholpen met de gedwongen prostitutiewerkzaamheden.

Volgens justitie legde de moeder de contacten met klanten en de 52-jarige huisvriend uit Arnhem regelde het vervoer en de ontmoetingsplekken.

Met het geld, wat het minderjarige meisje uit Arnhem voor de huisvriend verdiende, werd de drugsverslaving van moeder bekostigd, zo stelde de officier van justitie eerder. En daarvoor was veel bewijs, tegen de verdachte, die al ruim een jaar vastzit, waaronder belastende getuigenverklaringen en chatberichten.

Naast de 52-jarige Arnhemmer, die zes jaar cel boven het hoofd hangt, zijn ook twee mannen uit Dinxperlo en Wehl aangehouden. Samen hadden de drie mannen verschillende rollen variërend van verkrachter, het verslaafd houden van het meisje tot mensenhandel. De uitspraak volgt op 17 mei. De moeder komt dus nog later nog voorde rechter vanwege de ziekte van haar advocaat. De uitspraak in de zaak is half mei.