Twee viaducten van snelweg A348 bij Velp worden vervangen

Foto: archief Studio Rheden

VELP – Na de zomer begint de provincie Gelderland met de vervanging van twee viaducten van de snelweg A348 bij Velp. Volgens de provincie zijn de viaducten echt aan vervanging toe. Naar verwachting is het werk begin 2017 klaar.

Het gaat om het viaduct Overhagen bij bedrijventerrein De Beemd en het viaduct Biljoen bij de aansluiting op de N785 bij Rheden.

Drie weekenden zijn er afsluitingen

Vanwege de werkzaamheden zijn de wegen onder de viaducten 3 werkweekenden afgesloten voor doorgaand verkeer. De eerste sloopwerkzaamheden starten in het weekend van 27 en 28 augustus 2016. Buiten de weekendafsluitingen zijn de onderliggende wegen open voor verkeer.

Snelweg blijft open

Het verkeer op de A348 wordt met verkeersmaatregelen en een aangepaste snelheid langs de werkzaamheden geleid. Afsluiting van de A348 is niet nodig.

Bedrijventerrein de Beemd blijft bereikbaar

Bedrijventerrein de Beemd blijft te allen tijde bereikbaar via de A348. Tijdens de weekendwerkzaamheden aan viaduct Overhagen is het bedrijventerrein voor langzaam verkeer niet bereikbaar via de Rietganssingel. Tijdens de weekendwerkzaamheden aan viaduct Biljoen (afslag Velp) wordt het verkeer omgeleid via afslag Rheden.

Bijeenkomsten voor omwonenden en bedrijven

Op woensdagmiddag 17 augustus 2016 is er van 15.30 uur tot 17.00 uur een inloopmiddag voor bedrijven in het projectkantoor van uitvoerend aannemer Reef Infra, Florijnweg 13 in Velp. Tijdens deze middag krijgt u informatie over het werk, de planning en eventuele verkeershinder.

Op woensdagavond 17 augustus 2016 zijn bewoners van de wijk en belangstellenden welkom in de Paperclip aan de Eiberstraat 14 in Velp. De avond start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De informatie is gelijk aan die voor bedrijven.