Citroën World Meeting: ‘Deze auto’s hebben nog een ziel’

Foto: Pixabay

DE STEEG – Het is zover. De komende vier dagen komen Citroënliefhebbers uit de hele wereld bijeen op landgoed Kasteel Middachten.

In De Steeg wordt het evenement Citroën World Meeting gehouden. Het evenement wordt om de vier jaar gehouden en dit jaar dus in De Steeg.

Er worden dagelijks tussen de 7.000 en 10.000 bezoekers verwacht met allemaal een passie voor het Franse automerk. Op de camping is plek voor zo’n duizend tenten. Naast veel auto’s is er ook muziek, eten, kunst en theater.

Citroënliefhebber Bert Zantinge gaat ook naar De Steeg en vertelt tegen Omroep Gelderland: “Het nadeel van een Citroën is dat je ooit op enig moment op de plaats van bestemming aankomt. Deze auto’s hebben nog een ziel”.

Inwoners van De Steeg en Ellecom krijgen donderdag vanaf 16.00 uur de kans om gratis op het terrein te komen.

“Wie in de Steeg en Ellecom woont moet zich aan de kassa melden en krijgt een vraag die alleen iemand uit De Steeg of Ellecom kan beantwoorden”, aldus de organisatie.

De belangrijke doorgaande route, de Middachterallee, tussen De Steeg en Ellecom is tot en met zondag afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Er zijn ook dronebeelden van het terrein.