Streeknieuws

Koop het oude spookhotel in Laag-Soeren voor 685.000 euro

Het vervallen hotel in Laag-Soeren. Foto: Wikimedia Commons

LAAG-SOEREN – Het oude spookhotel aan de Badhuislaan in Laag-Soeren staat de koop. Wie 685.000 euro neerlegt, krijgt het terrein van 3,3 hectare met daarop de ruïne van het hotel.

Het hotel heeft een roemruchte geschiedenis.  Het pand werd gebouwd rond 1850. Tot de  jaren zeventig werd het gebouw als hotel gebruikt. Daarna raakte het pand in verval.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Beelden van het Gelders Archief van het hotel in de jaren zestig

De mysterieuze uitstraling van de ruïne zorgt voor de wildste verhalen op internet. Zo zou het er spoken.

Op de website theghosthunter.nl staat te lezen: ‘Het voelt niet goed in en om het oude hotel. Krachtvelden zijn overal aanwezig. Je wordt gewoon aangekeken en er straalt agressie van af. Ook het omliggende bos heeft zijn negatieve krachten.’

Op YouTube zijn ook filmpjes te vinden van mensen die midden in de nacht op het terrein zijn geweest in de hoop spoken te zien.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Overigens zijn de spookverhalen niet het enige nadeel van het terrein. In de brochure van Kendes Rentmeesters en Adviseurs in Veenendaal staat ook dat de bodem verontreinigd is.  Zo is de grond bij de ruïne verontreinigd met onder meer barium, lood, nikkel,  koper en zink. Ook ligt er asbest op het terrein. Dat moet allemaal opgeruimd worden.

De koper kan in overleg met de gemeente Rheden een nieuwe bestemming zoeken voor het terrein.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten