Dieren heeft een roadblock om sluipverkeer tegen te gaan

Slagbomen Zutphensestraatweg in Dieren. Foto: Studio Rheden.

DIEREN – Midden op de Zutphensestraatweg in Dieren staat sindskort een ‘roadblock’, compleet met slagboom. Met deze installatie moet voorkomen worden dat het verkeer Dieren Zuid gebruikt als sluiproute.

Door de werkzaamheden rond het stationsgebied kunnen er vertragingen ontstaan op de doorgaande weg door Dieren, de N348. Met name de Hogestraat en de Zutphensestraatweg zijn dan een aantrekkelijke alternatieve route, maar meer verkeer zou in deze straten gevaarlijk zijn.

De roadblock wordt pas operationeel als de graafwerkzaamheden van start gaan, waarschijnlijk in het weekend van 23 september. Dan gaat de slagboom dicht en verleent maar selectief doorgang aan het verkeer. De hulpdiensten kunnen de ‘roadblock’ altijd direct voorbij.

Pas op het moment dat doorgaand verkeer gebruik gaat maken van de nieuwe tunnelbak in 2018, wordt de maatregel opgeheven.