Streeknieuws

Uitbreiding digitale buurtwacht via WhatsApp in Rozendaal

ROZENDAAL – Na een proef in de wijk De Kappellenberg kunnen nu alle inwoners van Rozendaal zich aanmelden voor buurtpreventie via WhatsApp, een soort digitale buurtwacht.

In zo’n WhatsApp-groep kunnen wijkbewoners elkaar informeren over bijvoorbeeld verdachte situaties in de wijk. In veel andere gemeenten wordt WhatsApp al op deze manier ingezet en dat werpt zijn vruchten af. Zo worden dankzij WhatsApp regelmatig door de politie inbrekers opgepakt. 

Tot nu toe was er alleen zo’n digitale groep in de wijk Kappellenberg. Drie inwoners van Rozendaal hebben nu het initiatief opgestart om drie WhatsApp-groepen te beginnen, zodat heel Rozendaal zich kan aanmelden. De gemeente juicht dit initiatief toe.

Wie zich wil aanmelden kan een mailtje sturen met met naam, adres en telefoonnummer naar de beheerder van de WhatsApp-groep van de betreffende wijk 

Kapellenberg: kapellenbergwabp@gmail.com
Leermolensenk: leermolensenkwabp@gmail.com
Oud-Rozendaal: oudrozendaalwabp@gmail.com

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten