Virtueel door het heelal met Reinier van den Berg in Dieren

Reinier van den Berg met de kinderen. Foto: gemeente Rheden

DIEREN – Leerlingen van de basisschool kregen zaterdag in Dieren uitleg over het heelal van de bekende weerman Reinier van den Berg.

Aan de Industrielaan was een mobiel planetarium neergezet. Liggend konden kinderen kijken naar een virtuele sterrenhemel. In de koepel kregen ze het idee dat ze zelf door door het heelal reisden. Zij zagen sterren geboren worden en ze konden bijvoorbeeld de grote en kleine beer en de poolster herkennen.

Dag werd gehouden in aanloop van de duurzaamheidsdag die op maandag 10 oktober wordt gehouden. Op deze dag vinden zowel binnen als buiten allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met het thema duurzaamheid. Vijftien basisscholen en tientallen lokale bedrijven in de gemeente Rheden hebben hun medewerking toegezegd

Het initiatief voor de ‘Schooldag van de duurzaamheid‘ komt van wethouder Nicole Olland: ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen zich met duurzaamheid bezighouden’, aldus de wethouder. Zij hoopt dat meer gemeenten dit gaan doen: ‘Ik hoop dat deze eerste schooldag van de duurzaamheid de start is van een jaarlijkse traditie waar heel Nederland zich bij aansluit!’