Bestemmingsplan nieuwe dorpsschool in Rozendaal openbaar

Gemeentehuis Rozendaal. Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – Na tien jaar discussie over de bouw van een nieuwe dorpsschool in Rozendaal is dinsdag het voorlopige bestemmingsplan openbaar gemaakt.

Als sinds eind 2006 wordt er gesproken om een nieuwe school in Rozendaal te bouwen. Eerst moest de school op De Del komen, maar dat plan werd in 2012 afgeschoten door de gemeenteraad.

Daarna werden negen nieuwe plekken gevonden en uiteindelijk kwam in 2014 een grasveld aan de Bremlaan als winnaar uit de bus.

In het bestemmingsplan staat globaal hoe de omgeving eruit komt te zien, zoals de inrichting van het schoolplein. Ook valt bijvoorbeeld te lezen dat het gebouw energieneutraal wordt en dat er duurzame materialen worden gebruikt.

Ook het fietspad en de Akkerlaan moeten breder worden. Al dit soort details staan te lezen in het voorlopige bestemmingsplan.

Iedereen kan nu zijn of haar mening geven over het plan. In januari 2017 moet een definitief plan aan de gemeenteraad gepresenteerd worden. Het plan is onder meer te vinden op www.rozendaal.nl