Streeknieuws

Begrijp je niets van lokale politiek? Gemeenten komen met cursus

DE STEEG – Gemeenten in de regio Arnhem gaan proberen om met een cursus inwoners enthousiast te maken voor de lokale politiek. Het gaat om een initiatief van de gemeenten Rheden, Arnhem, Duiven, Renkum en Doesburg.

De cursus is vooral bedoeld voor mensen die nadenken over een carrière in de lokale politiek of willen weten hoe ze meer invloed kunnen uitoefenen op besluiten door lokale politici.

De cursus begint op 17 november en bestaat uit zes bijeenkomsten. De deelnemers krijgen onder meer les in debatteren en lobbyen bij een gemeente. Ook mogen ze een raadsvergadering bijwonen en kort stage lopen bij een politieke partij of gemeente.

Alleen inwoners van Rheden, Arnhem, Duiven, Doesburg en Renkum kunnen zich aanmelden via de griffie van hun eigen gemeente. Per gemeente kunnen tien inwoners meedoen.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten