De Dumpel in Velp is rolstoeltoegankelijk en is officieel open

VELP – Rolstoelers kunnen nu makkelijker naar sportcentrum De Dumpel aan de Gruttostraat in Velp. Het gebouw is voor bijna een ton rolstoeltoegankelijk gemaakt en vrijdagavond was de feestelijke opening.

De deuren van de kleedkamers en het gehandicapten toilet zijn verbreed. De deuren om het gebouw binnen te gaan en de deur naar de hal zijn nu schuifdeuren. Verder is er een rolstoelpad voor het gebouw aangelegd en is er een bergruimte om de sportrolstoelen neer te zetten.

Rinus wilde weer sporten

De Dumpel wordt aangepast dankzij Rinus Preuter uit Dieren. Door de ziekenhuisbacterie werd zijn been geamputeerd en kwam in een rolstoel te zitten. Hij heeft altijd aan sport gedaan. Begin dit jaar kwam hij met het idee om rolstoelbasketbalvereniging de Rhedense Rollers op te richten.

Hij probeerde eerst een trainingsruimte in het nieuwe Arnhemse sportcomplex Omnibus te vinden, maar dat gebouw kon niet aangepast worden voor rolstoelbasketbal. Na gesprekken met de gemeente Rheden was het wel mogelijk om De Dumpel aan te passen en dat is nu gebeurd. De Rhedense Rollers trainen elke donderdagavond in Velp.

Door de aanpassingen is De Dumpel niet alleen geschikt voor rolstoelbasketbal, maar ook voor hockeyers en badmintonners in een rolstoel.

Feestelijke opening met een potje basketbal

Tijdens de Nationale Sportweek wordt het vernieuwde sportcomplex vanavond feestelijk geopend door sportwethouder Tjebbe Vughts. Daarna zal een delegatie van de gemeenten Rheden en Rozendaal in een rolstoel een potje basketbal spelen tegen de Rhedense Rollers.