Rheden zoekt vrijwilligers voor Schooldag van de duurzaamheid

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden zoekt vrijwilligers voor de eerste Schooldag van de duurzaamheid op 10 oktober. De gemeente zoekt mensen die een bijdrage aan de dag willen leveren.

Zeker 16 basisscholen in de gemeente Rheden en meer dan 35 bedrijven hebben hun medewerking toegezegd. Op deze dag vinden allerlei activiteiten plaats rond het thema duurzaamheid.

Vrijwilligers gezocht

Voorbeelden van activiteiten zijn gezond bewegen, het maken van vogelhuisjes en vogelvoer, knutselen met afval, biologisch proeven, kennis vergaren door kinderen te laten zien hoe bijvoorbeeld een zonnepaneel en 3D-printer werkt, proefjes doen en met elkaar in gesprek gaan over welke duurzame ideeën de kinderen zelf hebben.

2.500 kinderen gaan op deze dag aan deze activiteiten meedoen. Daar kan de organisatie nog best wat hulp van vrijwilligers bij gebruiken. Spreekt het je aan om kinderen spelenderwijs bewust te maken, dan kunt u zich opgeven via www.schooldagvandeduurzaamheid.nl/vrijwilligers.