Rheden komt met campagne afval scheiden

Foto: Pixabay

DE STEEG – Met een nieuwe campagne probeert de gemeente Rheden de inwoners op te voeden om afval zoveel mogelijk te scheiden.

Er komen onder meer filmpjes, posters in bushokjes, krantenadvertenties en Facebookberichten om inwoners bewust te maken.

Het is volgens wethouder Contstans Pos belangrijk dat iedereen meedoet. ‘Afval bestaat niet, alles wat we weggooien is een grondstof, die grondstof kan opnieuw gebruikt worden. Plastic, metaal, drankkartonnen en papier horen daarom niet in de vuilniszak met restafval. Het zijn grondstoffen, waarvan nieuwe producten worden gemaakt. Elke vuilniszak die in de verbrandingsoven verdwijnt, kost bovendien geld. Afval scheiden is dus ook nog eens goed voor de portemonnee!’.

Naast de campagne vraagt de gemeente inwoners hoe zij hun afval willen laten inzamelen. In een online enquête kunnen alle Rhedense huishoudens aangeven wat zij belangrijk vinden.

De enquête laat meteen zien welke manier van afval inzamelen daar het beste bij past. Inwoners kunnen tot 13 oktober de enquête op www.rhedenspreekt.nl invullen!