Streeknieuws

Twee ‘gaybrapaden’ in Dieren, opening tijdens Coming Out Day

Foto: Studio Rheden

DIEREN – De gemeente Rheden heeft nu twee ‘gaybrapaden’, een zebrapad met de kleuren van de regenboog. Met deze speciale zebrapaden, die in Dieren staan, wil de gemeente opkomen voor seksuele minderheden en laten zien dat iedereen welkom is in de gemeente.

Er ligt een regenboogzebrapad  ter hoogte van het voormalige schoolgebouw aan de Wilhelminaweg in Dieren. Een tweede regenboogzebrapad is aangelegd ter hoogte van de apotheek.

Foto: Studio Rheden

Foto: Studio Rheden

Het initiatief komt van GroenLinks in Rheden en het idee werd door de hele gemeenteraad omarmd.

Op Coming Out Day, op dinsdag 11 oktober worden de ‘gaybrapaden’ officieel geopend door burgemeester Petra van Wingerden.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten