Bouw 26 woningen voor ouderen in Velp, ouderen mogen meepraten

Foto: Google Streetview

VELP – Stichting Innoforte wil in Velp 26 woningen bouwen voor ouderen die nog zelfstandig kunnen wonen. De huizen moeten komen bij woonzorgcentrum Lorentzhuis aan de Rijnstraat.

‘We willen bouwen voor senioren die anders willen gaan wonen. Kleiner, om zich veiliger te voelen of omdat ze dichter bij een woonzorgcentrum willen wonen waar ze bepaalde diensten, en op termijn ook zorg, af kunnen nemen’, legt bestuurder Christel Welling van Innoforte uit.

Volgens haar is er behoefte aan deze woningen. ‘Bij de renovatie van het Lorentzhuis hebben we er al voor gekozen 26 huurappartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens op te nemen. Ook deze mensen wonen in principe zelfstandig maar we zien dat er een groep ouderen is die niet in maar wel bij een woonzorgcentrum wil wonen. Daarin voorzien we met dit plan.’

Het is de bedoeling dat deze woningen komen op de plek waar vroeger aanleuningen stonden. ‘Op het terrein naast het Lorentzhuis hebben tot drie jaar geleden aanleunwoningen gestaan. Deze woningen waren erg gedateerd en in slechte staat. Dat was reden om ze te slopen. Nu willen we op diezelfde plek grondgebonden huurwoningen gaan plaatsen’, legt Welling uit.

Innoforte wil van ouderen zelf horen hoe deze woningen eruit moeten zijn en welke voorzieningen er nodig zouden zijn. Er zijn twee bijeenkomsten om mee te praten.

  • Op woensdag 5 oktober: vanaf 14.30 uur tot 16.00 uur, woonzorgcentrum Lorentzhuis, Rijnstraat 1 in Velp.
  • Op dinsdag 11 oktober: vanaf 19.00 uur tot 20.30 uur, woonzorgcentrum Oosterwolde, Middelhagenhof 1 in Velp.

Eind dit jaar wordt besloten of de bouw van de nieuwe woningen definitief doorgaat. Dan hakt de Raad van Toezicht van Innoforte een knoop door.