Streeknieuws

Zestig incidenten in een half jaar tijd bij asielzoekerscentrum Velp

Foto: Studio Rheden

VELP – Het asielzoekerscentrum aan de Broekstraat in Velp had in de eerste helft van het jaar te maken met zestig incidenten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Opvang Asielzoekers (COA).

De meeste incidenten (52) gingen over het overtreden van de huisregels, zoals het niet schoonmaken van de eigen kamer, de brandmelder afplakken of het veroorzaken van geluidsoverlast. De rest ging onder meer over agressie.

Over het tweede asielzoekerscentrum, aan de Arnhemsestraatweg, in Velp zijn nog geen cijfers bekend. Dit azc ging pas op 1 augustus open en tot nu toe heeft het centrum nog geen enkele asielzoeker opgevangen. Doordat instroom van vluchtelingen de afgelopen maanden veel lager is dan verwacht, is het azc tot nu toe niet gebruikt.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten