Streeknieuws

Inwoners van Rheden geven veiligheid in hun buurt een 7,3

Foto: archief Studio Rheden

DE STEEG – De inwoners van Rheden voelen zich veilig. Uit de twee jaarlijkse Veiligheidsmonitor blijkt dat 99,8 procent van de inwoners zich veilig voelt in hun buurt.

De inwoners geven voor veiligheid een 7,3 als rapportcijfer en voor leefbaarheid een 7,4. Beide cijfers zijn iets hoger dan bij de vorige meting. Verder zijn minder mensen slachtoffer van vernielingen geweest en ook het aantal woninginbraken is afgenomen.

Wel is het aantal inwoners dat te maken heeft gehad met geweld iets gestegen van 1,5 procent naar 2,2 procent, maar dat is volgens de gemeente nog steeds lager dan het gemiddelde. Verder ervaart ruim drie procent van de inwoners wel eens overlast.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten