Streeknieuws

Velp saai en vergrijst? Het is een echte studentenstad

Foto: Pixabay

VELP – Velp heeft al snel het imago van een dorp met veel ouderen en verzorgingshuizen, maar niets is minder waar. Velp komt voor in de top 25 van beste studentensteden van Elsevier en wel op nummer 24.

Velp telt ruim 1100 studenten en dat komt vooral door de Hogeschool Larenstein in Velp. Bijna zestig procent woont op kamers en de rest woont nog thuis.

Op een schaal van 1 tot 5 geven de studenten een 3,6 voor Velp als studentenstad. Een gemiddelde kamer in Velp kost 323 euro. Voor de beschikbaarheid van kamers krijgt Velp ook een 3.6 en voor de betaalbaarheid een 3,4.

Groningen is overigens de populairste studentenstad, gevolgd door Nijmegen, Utrecht en Leiden.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten