Streeknieuws

Kunstenaars helpen bij reddingsactie Tuin van Sjef in Velp

Foto: website Tuin van Sjef

VELP – Kunstenaars gaan helpen om de Tuin van Sjef in Velp te redden. Er is nog ruim 50.000 euro nodig om de tuin te redden van de ondergang.

De Tuin van Sjef is een bijzondere natuurtuin in Velp van kunstenaar, bioloog en natuurkenner Sjef van der Molen die in 2014 is overleden.

Om de tuin te behouden is er een een stichting opgericht die de grond en het bijbehorende huis wil kopen van de gemeente Rheden, die van de tuin af wil.

Er is tot nu toe 242.000 euro binnengehaald en dat is driekwart van het aankoopbedrag van 295.000 euro. Om binnen een paar maanden het volledige bedrag binnen te halen is de stichting begonnen met een eindsprint.

De Tuin van Sjef gaat vanaf 29 oktober vijf zaterdagmiddagen van 17.00 tot 20.00 uur open.  Er is dan theater, muziek, kunst en literatuur. De kunstwerken die gemaakt worden gaan op zondag 13 november onder de hamer. De opbrengst van de entree en de veiling gaat naar de stichting.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten