Fietsverlichtingsactie Mauritiusschool en Rheder Enkschool in Rheden

Foto: Pixabay

RHEDEN –  Nu de herfst zijn intrede doet, de dagen korter worden en het op de weg naar/van school of sportveld donker en vaak regenachtig is, is goede fietsverlichting en reflectie van groot belang om goed zichtbaar te zijn voor het overige (snel)verkeer.

De basisscholen Mauritius en Rheder Enk hield daarom vrijdagochtend gezamenlijk een fietsverlichtingscontrole voor de leerlingen op de speelplaats van het schoolgebouw ‘De Kroeseboom’ tussen de Willem Barentszstraat en de Haverweg in Rheden.

De wijkagent was met een collega aanwezig om de fietsverlichting van de leerlingen te controleren en adviezen te geven. De ANWB had met pakket Lichtbrigade weer gezorgd voor o.a. een lespakket, checklijsten, benodigdheden voor een veilige en verlichte fiets en oké-stickers.

De afdeling Rheden/Rozendaal van Veilig Verkeer Nederland was aanwezig met informatiemateriaal over veilig fietsen.