Huishoudboekje gemeente Rheden laat kleine plus zien

Foto: archief Studio Rheden

DE STEEG – De gemeente Rheden verwacht de komende jaren niet te hoeven bezuinigen. Het huishoudboekje van de gemeente Rheden laat een kleine plus zien.

Lange tijd moest de gemeente flink bezuinigen. Sinds vorig jaar heeft ze een sluitende begroting, waarin bezuinigen niet nodig is. Die positieve lijn zet zich dit jaar voort.

De meerjarenbegroting van de gemeente laat nu zelfs een jaarlijkse plus van gemiddeld 0,5 miljoen euro zien. De totale begroting van Rheden bedraagt ongeveer 107 miljoen euro.

Wethouder Ronald Haverkamp van Rheden wil zich nog niet rijk rekenen. ‘Sinds vorig jaar zijn wij als gemeente verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Een deel van de taken die bij het rijk lagen, hebben wij sindsdien overgenomen. Deze taken zijn nog volop in ontwikkeling. We weten nog niet precies wat deze nieuwe rol ons structureel gaat kosten. Vandaar dat we voorzichtig moeten blijven in onze uitgaven.’

Het huishoudboekje van de gemeente Rheden wordt dinsdagavond besproken door de gemeenteraad. Inwoners kunnen daar op het gemeentehuis in De Steeg bij aanwezig zijn. Dinsdagavond 8 november neemt de gemeenteraad een besluit.