Zwembad de Dumpel in Velp ontvangt keurmerk Veilig & Schoon

Foto: Google Streetview

VELP – Wethouder Sport Tjebbe Vugt krijgt donderdag uit de handen van Michael van de Beldt van de Zwembadkeur het Keurmerk Veilig en schoon het schildje aangeboden die bij dit keurmerk hoort.

De Dumpel is het eerste zwembad in de gemeente die dit keurmerk op de gevel mag plaatsen. Hiermee voldoet het zwembad aan alle gestelde eisen voor een veilig en schoon zwembad. Om dit te vieren krijgt iedere bezoeker op die dag een handdoek cadeau.

Het keurmerk wordt afgegeven na goedkeuring door Stichting Zwembadkeur. Deze Stichting bepaalt de criteria waaraan het zwembad moet voldoen. De belangrijkste punten zijn het voldoen aan de Algemene en Wettelijke eisen, maar daarnaast ook aan zaken als veiligheid en hygiëne.

Enkele van de punten die getoetst worden, zijn dat het zwembad moet voldoen aan de Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden, het zwembad over een calamiteitenplan beschikt en voldoet aan de regels en voorschriften met het oog op de brandveiligheid. Om het keurmerk te behouden wordt er iedere drie jaar een grote controle gedaan om te kijken of het zwembad aan alle punten voldoet. In de tussenliggende jaren worden er kleine controles uitgevoerd.