Man uit Velp krijgt celstraf voor beroving op homo-ontmoetingsplaats

Foto: Pixabay

VELP – Een 19-jarige man uit Velp is dinsdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld voor afpersing, diefstal van pinpassen met bedreiging, het pinnen van geld met de gestolen pinpassen en vrijheidsberoving. Hij kreeg een gevangenisstraf voor 365 dagen, waarvan 193 voorwaardelijk.

Zijn 18-jarige broer werd vrijgesproken van betrokkenheid bij deze feiten. De man heeft de feiten samen met een derde verdachte gepleegd. Deze man is voortvluchtig. Samen benaderden ze het slachtoffer bij een homo-ontmoetingsplaats in Elst.

Over de 19-jarige man zijn verschillende rapportages opgemaakt. Hieruit blijkt dat hij als verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd. Hiermee heeft de rechtbank rekening gehouden bij de strafmaat.